velkommen!

Alt du trenger å vite til nyfødtfotografering.

Bestil fotografering før termin.

Når man bestiller nyfødtfotografering skriver jeg ned termindato, også hører jeg fra dere etter babyen har kommet.

HVOR GAMMEL MÅ BABYEN VÆRE FOR NYFØDTFOTOGRAFERING?

For nyfødtbilder bør baby helst være 4-14 dager gammel. Da er det større sannsynlighet for at babyen sover både lenger og tyngre. Babyen er også mykere og det vil være lettere å få flere posisjoner og større variasjoner i bildene, og vi unngår ofte flassing og røde prikker i huden. Det er ingen problem å fotografere eldre babyer, det er bare større sannsynlighet for flere våkenbilder.

 

 

4J4A0252a.jpg
1 (74).jpg
sdggg.jpg

Det er veldig koselig om foreldre eller søsken vil være med på noen bilder sammen

med den nyfødte og det koster ingenting ekstra! 

FOTOGRAFERINGEN:

Gi gjerne barnet et godt bad på kvelden med babyolje. Dette for å redusere flakete hud på fotograferingen.

Gi gjerne babyen mat like før dere drar hjemmefra og kle barnet i noe som er enkelt å ta av igjen og som ikke må dras over hodet. En pysj for eksempel.

 

Det er lurt å ta med en smokk, uavhengig av om barnet har brukt det før. Dette for å stilne suttebehovet mens dere er i studioet.

 

Hvis eldre søsken skal være med på fotograferingen så fotograferer vi gjerne de ganske tidlig i prosessen. Det beste er om de blir tatt med til barnehage eller skole mens resten av fotograferingen foregår, men om ikke det er praktisk mulig er de selvsagt hjertelig velkomne til å bli. Vi fotograferer hele familien, mor og far med den lille og enkeltpersoner sammen med den lille.

Jeg legger opp til disse bildene i tillegg til bilder av babyen:

- familien
- søsken og babyen
- mamma + partner + baby
- partner + baby
- mamma + baby

-baby

Fotograferingen ta ca 3 timer. Dagsformen til babyen vil være avgjørende for hvor lang tid vi bruker.

Jeg har rekvisitter i studioet. Min stil er veldig enkel og naturlig. Babyen fotograferes svøpt inn i naturlige stoffer, naken og eventuelt i klær dere har tatt med. De fleste kommer til meg uten noe som helst, alt som brukes er fra mitt studio.

Babyen fotograferes gjerne i 3 - 5 ulike settinger, men alt avhenger av babyen. Det er ikke alle som vil ligge i ulike poseringer, det kan være at det er ubehagelig for dem i forhold til hvordan de har ligget i magen, at de har luft i magen eller en anstrengelse de har pådratt seg i fødsel.

Når det gjelder antrekk på familie så anbefaler jeg at dere går for en lys palett uten logoer/tekst og prangende mønstre da dette tar oppmerksomheten fra den som blir fotografert. Gå for e farge som hvitt/krem/beige/lys grå. Når pappaen tar bilde alene med babyen er det fint uten noe på overkroppen om han er komfortabel med det eller en t-skjorte og mammaen kan gjerne ha en singlet eller låne et stoff i studioet som vi draperer over brystet. Til familiebildene anbefaler jeg at man er litt påkledd, men fortsatt gjerne lyse farger.